Lhasa Apso

De Lhasa Apso is een hond van een klein , langharig ras, welk zijn oorsprong vindt in het Aziatische Tibet. De Lhasa apso werd door de lokale monniken gefokt en ook in de kloosters gehouden. Niet zo vreemd als je bedenkt dat deze hond een heerlijk gezelschapsdier, maar ook door zijn zeer goede gehoorfunctie een uitstekende waakhond. De lange vacht functioneerde ook erg goed als voetenwarmers voor deze boeddhistische monniken. Af en toe werd een Lhasa apso door de monniken als geschenk aan koningen gegeven, omdat de Lhasa Apso een geluksbrenger zou zijn.sweety

Het tibetaanse volk is wat afstandelijk, trots maar ook humoristisch en net als vele anderen ook wat arrogant. Deze eigenschappen vinden we ook terug in de aard van de hond.

De lange haren vormen een prima bescherming tegen het toch wel strenge klimaat daar. Maar ook warmte kunnen ze wel goed verdragen. Ondanks de forse haargroei en dikke vacht welke de hond als een lange jas beschermend bedekt, is er van haaruitval nauwelijks sprake.

De Lhasa Apso is een vrolijke hond maar ook sportief en zeer zelfbewust. Hoewel klein van stuk zijn ze toch in staat om behoorlijke afstanden te lopen. Ook blijven ze tot op hoge leeftijd erg speels. Ook kunnen ze goed met kinderen overweg maar ze laten niet met zich sollen. Ook zijn ze erg waaks.

Een Lhasa Apso is eigenzinnig maar zal uit respect voor zijn baasje doen wat gevraagd wordt. Dit heeft tot gevolg dat deze hond beslist geen allemansvriend is.

Samengevat, als je eenmaal een Lhasa hebt uitgezocht en meegemaakt, zal je eenieder vertellen dat een andere hond niet meer ter sprake zal komen.

Verknocht voor altijd!!!

Post navigation